Olisi mielenkiintoista tietää tämän syksyn todelliset hiihtäjämäärät Kontiolahden jäähdytetyllä ladulla. Niin ja mielenkiintoisempaa kuinka paljon tuli hintaa niille päiville kun ladulla ei ollut luonnon lunta. Luultavasti paljon. Vesisateiden myötä varmasti valui monen kausikorttilaisen into ottaa ensi syksynä kallista korttia.

"Mutta ollos Kontu huoleton, kunnan rahaa olemassa on"

Mitenkä Kontiolahden kunnanisät suhtautuisivat jonkin, vaikka hevoskerhon, pyyntöön saada ratsastusuraa tasoittamaan kunnan kalustoa ja henkilökuntaa tai ainakin kunnan työntekijöitä? Luulen, että eivät vaivautuisi luomaan ylpeää katsettaan kysyjään. Vain entisten upseerien vetämän ja lahjuksiin rinnastettavien kisamatkojen järjestelyihin osallistuneen urheiluseuran kohdalla sellainen vain onnistuu.

Nythän julkinen salaisuus on että ampumahiihtostadionia kunnostaa kunnan laskuun veromarkoilla palkattua työntekijä(jöitä). Huhu kertoo myös että stadikalla on jossain vaiheessa ollut materiaalitoimituksia joiden osoite on ollut kunnan tekninen puoli. Sinne varastoon tuskin on muuta niistä kunnan kuorma-autoilla tuoduista kuormista päätynyt kuin laskut.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olikohan syksyn ah- kilpailut jo ennakkoon tiedetty tuhoon tuomituksi? Tällainen ajatus tuli kun tuulentuoma huhu Helsinki-Vantaan lentokentältä toi tiedon Esa Haapalan matkasta samana ajankohtana kaukomaille. Voihan tietysti kyseessä olla peruutuspaikka, mene ja tiedä…

 

Jos on vilskettä ah-stadionin lumilla näinä päivinä, muta käykääs vaikka helmikuisena sunnuntaiaamuna. Latu-ura kiiltää valtatien tasaisena, eikä hiihtäjän hiihtäjää näy. Mistä sellainen johtunee? Syy saattaa löytyä suomen puolustusvoimista.

Stadion alueelle menevien teiden varret ovat sen verran tiukkasävyisten kieltojen miehittämät, että siinä hiukkaakaan aremman hiihtäjän mieli tekee mennä Pärnälle tai muulle lähialueen ladulle. Ah- stadionille ei tohdi mennä kuin pyssyn kanssa ja sellainen kai se on tarkoitus. Vai mitä tuumivat sisäpiirin kanssa aamukahvia hirsilinnassaan nauttivat ah- stadionpomot?

 

Kohta lunta on kaikille riittävästi. Toivottavasti kunta saa kalustonsa ja työntekijänsä myös muille latupohjille!