Suomen puolustusvoimat keksi taas perheenisille mielekästä jouluun valmistumisohjelmaa. Pisti pystyyn kunnon sotaharjoitukset Joensuun liepeille. Vielä jos tulisi sellaiset –25 astetta pakkasta pääsisivät kunnon joulutunnelmaan.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Jaamankangas vilisee kalustoa niin että armeijan kalusto tukki eilenkin sopivasti Uuron paljon poruttua risteystä. Kyseinen firma kun lopetti oman polttoainejakelunsa ja siirtyi Shellin asiakkaaksi lehdissä vakuuteltiin, että tankkausrumbat pidetään silloin kun siitä ei ole häiriötä muille tienkäyttäjille. No, siitä on monta vuotta joten unohdus on ymmärrettävää alumiinikattiloista syöneille kapiaisille!

 

Tiedotus sotaharjoituksista on armeijalla parantunut hurjasti. Nyt jopa maanomistajat saavat tietää heidän tiensä rikkojaiset etukäteen. Ennen se selvisi vasta siinä vaiheessa kun panssarivaunu oli mossen konepellillä. 
Ihmetyttää vain nykypäivänä tämä maankäyttöpolitiikka. Miksi armeija ei tarvitse lääninhallituksen ja maanomistajien kirjallisia etukäteislupia maastoajoon ja maiden jyräykseen? Varsinkin kun Jaamankankaan osalta on siviilien liikkuminen armeijan omalla maalla ehdottomasti kielletty.

Kohtahan ko. alueet siirtyvät muille omistajille, kun Seppo Kääriäisen pesti puolustusministerinä loppuu. Nythän hän on sydänverellään allekirjoittanut lupauksen Kontiorannan varuskunnan säilyttämisestä. Sydänveririvien välissä taitaa vain lukea, että sinne saakka kun hän on ko. virassa! Ministerivaihdoksia on siis tulossa lähiaikoina.

 

Toiveissa on lähitulevaisuudessa, että Pölösen Markku saa todella avarat elokuvastudiot ihan lavastekylänsä vierestä ja Kontiolahden kuntalaiset hyvät tattimaat vapaaseen käyttöön, ellei metsähallitus ehdi hätiin ja tee upeista metsistä hakkuuaukkoja.