Joulunpyhät taivaalta mätti valkoista peetä oikein olantakaa, mutta ilokseni sain todeta Kontiolahtelaisen lumenpoiston toimivan, ainakin kirkonkylän alueella. Samoin latukoneet ovat selvinneet pois stadionilta ja ainakin eilen oli yhdysladut ajettu. Kiitos ahkeran latukonekuskin!

 

Myös kelkkailijat ovat näemmä päässeet särkemään telastonsa kannokkoon.

Seuraavan viiden vuoden aikana kun nykyiset kelkkaurat muutetaan maastossa rasitteiksi tiloille, olisi toiveissa, että uraston pohjat pusketaan pillarilla jolloin kelkkailijoiden pärinää saadaan heti ensihiutaleista alkaen. P-karjalan kelkkailijoiden kannattakin pistää Kontiolahden kuntaan raha-anomus lumetusjärjestelmän saamiseksi Jaamankankaan kelkkaurille. Onhan kontiolahtelaisia moottorikelkkailijoita kuitenkin enemmän kuin ampumahiihtäjiä!

 

Moottorikelkkailijoista on hyötyä myös muissakin asioissa, kuin polttoaineen ostajina ja munkin syöjinä essolla. Kirkonkylänliepeillä näkee poliisia useammin kelkkailukaudella kuin muina vuodenaikoina. Siellä ne satamassa päivystää kevätauringossa kelkkoineen. Yleensä saaliiksi ei jää kuin kunnanjohtaja promilleissa kelkankahvoissa, mutta saatua sekin on!