Kontiolahden paikallislehtenä on Pielisjokiseutu. Lehti joka on jämähtänyt 70- luvulle. Ajalle jolloin Enon kunta eli punaista loistoaan. Siltä ajalta lie perua lehden juttujen toimituksellinen taso.  Reilusti yli puolet jutuista ovat Enosta, paikasta jossa ei tapahdu mitään.

Kontiolahden puolella on toki toimittaja, jonka ansioiksi voisi sanoa tekstinkäsittelyn ja taitto-ohjelmien karmea väärinkäyttötaito sekä amatöörimäinen valokuvaustaito.

Oikeastaan koko kyseisen lehden toimitus kaipaisi ammattiopetusta valokuvaksessa ja kuvankäsittelyssä! Kuvat eivät ensinnäkään esitä mitään, ainakaan juttua vastaavaa ja toisekseen niistä ei saa mitään selvää! Ihmiset kuvissa ovat pieninä pisteinä. ”Askel lähemmäksi siis kuvattavaa ja vielä toinenkin askel!”

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Juttujen sisältö Kontiolahden osalta on sitä mitä on. Yleensä asianosaisen toimittama lehdistötiedote. Se ei ole kovin korkeaa journalismia.

Karmeinta lehdessä on Amalia Piiroisen pakina tai mihin kummitusjuttuun sen nyt oikein rinnastaisi. Seuraavalle sijalle kipuavat seurakunnan palstaa pitävien höpinät. Niissäkään ei ole mitään itsekritiikkiä.

 

Huumoripuolen lehdessä tarjoaa se montako kirjoitusvirhettä per/juttu on! Parhaimmillaan on päästy yli 20:nen. Ja se on jo hyvin! Viimeaikoina urheilu on rynninyt lehden sivuille. Toimituksessa ajatellaan ilmeisesti että kuntalaiset haluavat tietää entisen TUL:n alaisten jääkiekkosäheltäjien tuloksia. Niin ja jos kaukalonlaidassa vaikka lukeekin Pielisjokiseutu? En tiedä kun en halleissa ole käynyt…

 

Parannus Kontiolahden paikallislehtitilanteeseen olisi jos Ideal- mainos polkaisisi pystyyn kuntaan oman paikallislehden. Saataisiin lehti jonka ulkoasu ja toivottavasti asiasisältö olisi 2000- lukua. Pielisjokiseudun nykyinen ulkoasu tosin tulee muotiin muutaman kymmenen vuoden kuluttua.

 

On Pielisjokiseutu- lehdessä yksi hyvä puoli. Sillä saa sytytettyä hyvin uunin. Kaikilla lehdillä ei enää saa!