Kontiolahden keskuskadun jouluvaloja vaivaa Joensuu- tauti. Keskipäivällä tähden rungot tolpissa ovat ankea näky ilman valoa. Kyllä ne sitten pimeän tullen palavat, mutta hiukka idea kärsii. Kunnantalon viereisen kuusen valot sen sijaan ovat palaneet tänä vuonna kiitettävästi. Parina aikaisempana vuotena siinä roikkui vain epämääräinen johtovyyhti lamppuineen.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mutta Kontiolahden satamassa on varmasti koko P-karjalan törkein jouluvalaistus!  Vuosi vuodelta lisääntyvä lamppu ja valoletkusekamelska on järkyttävä. Tai se menee yliampuvuudessa taideteoksen ja matkailunähtävyyden puolelle.  Tervemenoa itse kukin niitä pimeällä katsomaan! Ajo-ohjeeksi riittää kun seuraa Kajaanintieltä satamaopasteita. Osanottoni naapureille. Heillä jouluvalot näkyvät sisälle vaikka naulaisivat ikkunat laudoilla.  Valostakin saa näemmä saastetta. Palotarkastajan olisi syytä käydä katsastamassa kyseisen ilmestyksen sähkötroikkaviritykset.

 

Mutta onneksi jouluna on myös kaunista. Oliko se Lehmon Lyhtytie jossa on jäälyhtyvalaistus aattona? Kannattaa varmaan suunnata iltalenkkinsä sinne.