Kontiolahden valtuusto päätti noin reilu vuosi sitten edistää Kontiolahden kulttuuria. Harmikseni en enää pöytäkirjoista tätä päätöstä löytänyt, minne lie kadonnut vai eikö sitä sitten kirjattu edes niihin? Menen ja tiedän!

Mutta kaunis päätös on ollut aika hampaaton ja hedelmätön. Mitään ei ole tapahtunut!

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tai anteeksi, onhan sitä tapahtunut! Kontiolahti liittyi seutuopistoon eli naimisiin vapaa- ja kansalaisopistotasolla naapurikuntien kanssa. Kaksi Kontiolahden kansalaisopiston opettajista pääsee töihin uuteen seutuopistoon. Loput tullevat entisestä Joensuun opistosta.

 

Myös uudet kurssimaksut tulevat sieltä. Eläköön! Nyt loppuu kissojen piirtämiset lautasiin ja ikiaikaiset mattojen kudonnat, puhumattakaan kirstunveistäjien oikohöylien vingutuksesta.
    Tunnetustihan Joensuun hinnat ovat ihan eri planeetalta kuin Kontiolahden. Monelta mummolta menee sumpit väärään kurkkuun ja papalta tekohampaat, kun näkevät uudet kurssihinnat.

Älämölön kurissapitämiseksi ja joulumielen säilyttämiseksi ne julkistetaan vasta joulukuun lopussa.

 

Huoli pois, Kontiolahti kompensoi kevätlukukaudella kurssimaksuja. Mutta ensivuonna sitten iskee koko karmeus päin naamaa. Mutta silloinkin kunta säästää. Ei ole kurssi tarjontaa, eikä kursseille tulijoita, joten kurssitilat joutavat muuhun käyttöön.

 

Kunnan päättäjien suosiossa onkin enemmän ruumiinkulttuuri. Ei oma vaan toisten!

 

Kerrassaan hieno kulttuuriteko Kontiolahti, Onnea!